A kutya-Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

A kutya-Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

A kutya-Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

A holisztikus tápok célja nem a gyógykezelés, hanem a betegségek megelőzése.

Tehát a szó klasszikus értelmében nem tekinthetők gyógytápnak, illetve vannak erre a célra fejlesztett tápok mint a TASTE OF THE WILD****** Korfüggetlen kutyatáp kölyökkortól adhatói, illetve súlyos betegségben szenvedő kutyáknak. ALKALMAS MEGELŐZÉSRE ÉS BETEGSÉGRE EGYARÁNT! (Rákos beteg kutyákat is ezzel etettik USA )

Az elmúlt években főleg az USA-ból induló kezdeményezés volt a holisztikus szemléleten alapuló ún. “holisztikus állateledelek” előállítása és etetése, amely napjainkra már nálunk is kézzelfogható valósággá vált. A holisztikus táplálkozás, az egyed szükségleteinek és biológiai igényeinek messzemenő kielégítéséről szól anélkül, hogy a szervezetet feleslegesen terhelnék különböző adalékokkal, színezékekkel, a faj biológiai igényeinek nem megfelelő alkotórészekkel, összetevőkkel. Csak gondoljunk bele, mi az, amit természetes közegében is fogyasztana kedvencünk. Egy cica elsődleges táplálékforrása a rágcsálók, kismadarak, esetleg kétéltűek, halak, szórványosan egy-egy rovar. Bár a kutya,cica időnként rágcsál növényeket, ezt elsődlegesen az emésztést segítő rosttartalomért teszi. Kedvenc kutyusunk pedig a természetben a legritkább esetben rágcsálna el egy marék kukoricát.

A kutya-Mit tudnak a holisztikus állateledelek?

Most ,hogy egyre több tápallergiás cica és kutya van, az egészséges táplálás egyre jobban előtérbe kerül, mint a megelőzés egyik legfontosabb eleme. A holisztikus tápok célja nem a gyógykezelés, hanem a betegségek megelőzése. Tehát a szó klasszikus értelmében nem tekinthetők gyógytápnak.

Taste of the wild

Earthborn Holistic

Best Breeder

A kutya húsevő!

Természeténél fogva vad: miért van szüksége a kutyáknak húsra?

Mindegy, hogy Jack Russel terrier vagy Golden retriever: az etetőtál előtt minden kutya egyforma. Habár manapság már mi szolgáljuk fel nekik a „zsákmányt” – az ösztön még él. A kutya a farkasoktól származik, és valahol legbelül még ma is közéjük tartozik.

Egy kutya pontosan tudja, mit akar: hús legyen, minél frissebb és természetesebb állapotú. Csakúgy mint amikor, amikor ősei még zsákmány után kutattak az erdőkben.
A kutya emésztőrendszere egy húsevő táplálkozási szokásait tükrözi. Az ételnek a gyomor-bél traktuson történő áthaladása a lebomlástól és a tápanyagok felszívódásától függ. Ezért a nehezen emészthető táplálékok hosszabb emésztőrendszert igényelnek.
A különböző állatfajtáknál különböző arányok figyelhetők meg a tápcsatorna hossza és a testhossz között. Ezekből az arányokból lehet következtetni a táplálkozási szokásokra. A kutya számára a legkönnyebben hasznosítható táplálék a hús, ezért esetében a tápcsatorna és a testhossz aránya csak kb. 6:1.(a tehén esetében ez az arány 21:1)

Regisztrálok 5 %-os kedvezményemért!

www.hellodog.hu

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.