A kutyákra és macskákra ható időjárás változások

A kutyákra és macskákra ható időjárás változások

A kutyákra és macskákra ható időjárás változások

A környezet hatása kedvenceinkre

– Az időjárás-változás,vajon frontérzékeny a háziállatod? 

-Hogyan hat a változékony  időjárás a kutyákra?

– A hirtelen hőmérséklet-változás, és a frontok?

Nap, mint nap tapasztalhatjuk magunkon a különböző időjárási helyzetek és frontváltozások hatását.

Vidámabbak vagy épp levertek vagyunk, fáj a fejünk vagy érzékenyebbek az ízületeink, esetleg a vérnyomás-ingadozás hat ránk. A kutyákra és macskákra ható időjárás változások igenis befolyásolják a mindennapjaikat.

Nem is gondolnánk,hogy miért lett kedvetlenebb egyik napról a másikra.

Szembetűnő ok nélkül bágyadt, s rossz kedvű lészen

Nem véletlenül nevezzük társállatnak a kutyát: a szocializációt követően nemcsak a viselkedésében alkalmazkodott az emberekhez, hanem ahogy az újabb kutatások rendre kimutatják, hasonló kapcsolati (kommunikációs és érzelmi) valamint betegség-jellemzőkkel rendelkeznek ők is.

A legtöbb, társként tartott háziállatnál azért tudja rögtön a tulajdonosa, hogy valami történt a kedvencével, mert ismeri a napi rutinját, az ismerősökkel és az idegenekkel szembeni magatartását. Így bármi, ami eltér a megszokottól, felhívhatja a figyelmet egy-egy kezdődő betegségre is. Ha gyakran jelentkeznek kedvencénél szokatlan tünetek, érdemes ennek mielőbb utána járni.

Fajtától és testalkattól függően megvannak azok az életkortól is függő bántalmak, amelyek befolyásolják az egészségi állapotot: ezek jellemzően a szív-és érrendszeri, neurológiai és ortopédiai jellegű elváltozások (diszplázia, ízületi bántalmak), amelyek miatt az állatorvoshoz kell fordulni, és melyeknél a meteorológiai változásoknak egyértelmű pozitív vagy negatív szerepe van a tünetek súlyosbodásában vagy enyhülésében.

Az időjárási tényezőkkel összefüggés nemcsak reumás panaszok esetében mutatkozik meg, hanem a kedvetlenség és ”egyszerű” étvágytalanságtól kezdve egészen epilepsziás rohamok provokálásáig terjedhet.

Cicánk is egész nap alszik,étvágytalan

Szerencsére ma már nem jelent problémát a megváltozott viselkedésű állat megfigyelése, ma már lehetőség van nem csak intézményi körülmények közötti monitorozásra.

Fontos megjegyezni azt, hogy nem lehet minden kutyára egységesen igaz, és általános érvényű kijelentéseket tenni. Mindegyik állat más és más hatásra fogékony, így ahhoz, hogy pontosan meg lehessen mondani, minek és mekkora mértékben van szerepe egy-egy viselkedésváltozásban, vagy betegség fellobbanásában, ismerni kell az adott állat személyiségét, erősségei és gyengéit, hogy aztán „személyre szabottan”, az ő igényeihez és szükségleteihez a legjobban illő megoldással tudjuk megelőzni a problémákat, és így biztosíthassuk számára a hosszú, gondtalan és örömteli életet.

Ne felejtsük el, hogy a változékony időjárás kedvez a kórokozóknak!

Kutyák és macskák légúti megbetegedéseinek leggyakoribb kiváltó oka vírusfertőzés, melyet nemritkán másodlagos baktériumfertőzés követ.  Tünete lehet eleinte csak orrfolyás, ami később tüsszögéssel, krákogással, köhögéssel és akár étvágytalansággal egészülhet ki.

Súlyos esetben láz, nehéz légzés és levertség is kialakulhat. Ha ezeket a tüneteket észleljük mielőbb keressük fel állatorvosunkat, hogy még a szövődmények kialakulása előtt megkezdődhessen a célirányos gyógykezelés.

De nem kell egyből rémeket látni és betegségekre gondolni,ez csak átmeneti időszak náluk is.Fajtától és kortól is függ az időjárási szélsőségek mennyire viseli meg kutyánkat macskánkat.Kisebb eltérések beleférnek a nem megszokott napirendbe,ahogy nálunk embereknél is erős fejfájás gyengeség stb. felléphet a szélsőséges fronthatások alkalmával.Manapság a civilizált világunkba beilleszkedő állataink is fokozatosan alkalmazkodnak a szélsőséges időjáráshoz.

Azonban ezek csak rövid ideig tartanak,mi bekapunk egy fájdalom csillapítót de kedvencednek nem adsz. és nem is célszerű házi patikákat alkalmazni.Ha hosszabb ideig fellépő tünetek jelentkeznek,ami eltér a megszokott jókedvű kedvencünktől forduljunk állatorvosunkhoz. Mindent az időjárás változásra sem lehet ráfogni az időben felismert betegségek kezelése életet menthet.

Nehéz időszakokban ,szélsőséges időjárások esetén (nagy mínuszok,forró melegek) adjunk immunerősítőket és kiegészítő vitaminokat kedvenceinknek.

A BiogenicPET  Kutya vitamin  Biogenicpet  Dog Vital táplálékkiegészítők   Ízületvédő kutyáknak    Lazacolaj

TERMÉKCÍMKÉK:

adult Bosch Bosch Kutyatáp Actíve boxer Brit Premium Brit Premium Cat CarniLove cukorbeteg kutya diétás kutyatáp Eukanuba Daily Care fültisztítás gabonamentes kutyatáp gyomor érzékenységre gyógytáp Happy&Fit Natural Hill’s junior kistestű kutyák kullancsriasztó kutya kutyaeledel kutyapulóver Kutyaszállító táska kutyatáp kutyatáp allergiás kutyáknak kölyökkutya kölyök kutyatáp light macska macskatáp NutraGold Holistic németjuhász senior Sportmix spániel szárazeledel tacskó Trixie Szájkosár ultrahangos kullancsriasztó West Highland White Terrier Yorkshire Terrier állateledel állateledel veseproblémákra ápolás ízületvédő

 

A kutyákra és macskákra ható időjárás változások

Forrás:

Hellodog-Webshop

meteoklinika

 

 

Megosztom