Amerikai cocker spániel

Amerikai cocker spániel

Amerikai cocker spániel
Élénk, fürge, nyugodt, kiegyensúlyozott természetű, játékos, csendes, jóindulatú, ezért városi tartásra kimondottan alkalmas.

Eredete:

Viszonylag új keletű fajta; tenyésztése valamikor a XIX. sz. elején kezdődött. Standard leírása is csak 1943-ban látott napvilágot az Amerikai Kennel Klub szerkesztésében.

A legkisebb vadász spániel; kiegyensúlyozott természetű, intelligens, kitartó, egyúttal gyors kutya. Európában vadászatra kevésbé használják, de az amerikai vadászok kifejezetten lelkesednek érte. Elsősorban a vízi munkáját dicsérik.

Külleme:

Koponyája domború, szeme sötétbarna, lelógó, hosszú fülét selymes szőr borítja. Nyaka elegáns vonalú, mellkasa mély, háta izmos, fokozatosan lejt a farok tőig, hasa felhúzott. Végtagjai párhuzamosak, jó csontozatúak, futása könnyed, kiegyensúlyozott. Farkát hátvonalával egy szintben tartja; munka közben állandóan mozog. Szőre selymes, sima v. könnyedén hullámos; a fején rövid és finom, a testén közepesen hosszú. Színe: egyszínű (főleg koromfekete v. barna) kétszínű (fekete és cser), ill. háromszínű (fekete, fehér és cser). A kanok marmagassága 38, a szukáké 35,5 cm; testtömege 10-14 kg

Checkers és Richard Nixon

Checkers – az amerikai cocker Spániel kutyát, mely a Checkers névre hallgatott 1952-ben Richard Nixon saját kampányában használta a megvesztegetés és az ajándékozás ellen. Nixon gyerekei annyira megszerették Chekers-t, hogy örökbe fogadták.

Itt olvashatsz a többi spániel fajtáról: Angol cocker spániel, Cavalier King Charles spániel

 

Megosztom