Bichon Havanese

Bichon Havanese

Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkezik.
Igazi társasági kutya, ami azt jelenti, hogy nagyon igényli az emberek közelségét: játékot, szeretetet, kedveskedést, törődést.
Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. Ez a kutyus örökké játékos.

Bichon Havanese

Eredete: A legelső társasági kutyafajták egyike.A gyökerei a mediterrán térségből,a földközi tenger nyugati feléből származnak, de Kubában tenyésztették ki. A kutyákat olasz hajóskapitányok vitték magukkal Kubába. Tévesen nevezik a fajta szülőhelyének Havannát, Kuba fővárosát, az elnevezés nem erre, hanem a leggyakoribb színre, a havanna színre utal. (dohányszín) Szerencsétlen körülmények következtében ezek az ősi vérvonalak Kubában kihaltak, csak néhány kicsempészett egyed élt tovább az USA-ban, ezek utódai képezik a mai állományt. A fajta valamikor az 1700–1800-as években alakult ki.Az 1959-es forradalom után Kubában gyakorlatilag kipusztultak a bichonok. Mindössze három családról lehet biztosan tudni, hogy menekülésükkor havaneseiket is magukkal vitték Kubából.

Küllem: Marmagassága 25-35 cm, súlya nem haladhatja meg a 6 kg-ot.Színe nagyon változatos, lehet fehér, krém, pezsgő, vörös, csokoládé, fekete vagy ezüst, esetleg foltos. Gyakoriak a többszínű változatok is. Születési színük majdnem minden esetben változik, néhány árnyalattal világosabb lesz, de az is előfordul, hogy a születési szín mélyebb tónusúvá válik felnőtt korára. A Havanese egy kicsi, erős rövid lábú kutya, élénk, fürge, hosszú szőre dús, lágy és előszeretettel hullámos.Az arcorri rész hossza az orrhegytől a stopig megegyezik a koponya hosszával a stoptól a tarkóbúbig. Az orra fekete,az arcorri rész könnyedén és folyamatosan keskenyedik az orrtükör felé, nem hegyes és nem tompa.

Bichon Havanese:

Ajkak: Keskeny, száraz, jól záródó. ollós harapása van.

Fülek: elég magasan tűzöttek, a pofa mentén ejtett egy kis ráncolattal enyhén emelten tartott. A hegye elkerekedő, hosszú bojtokkal borított. Nem lehet szélmalomszerűen felálló, sem pedig súlyosan a pofára fekvő.

Természet: Gyors észjárású és jó jelzőkutya. Szeretettel teli és vidám, bájosan vonzó, játékos és bohó. Szereti a gyerekeket szívesen játszik velük. Rendkívüli kedvességgel és hihetetlen intelligenciával rendelkezik. Igazi társasági kutya, ami azt jelenti, hogy nagyon igényli az emberek közelségét: játékot, szeretetet, kedveskedést, törődést. Elvárja, hogy gazdája folyamatosan foglalkozzon vele és imád a középpontban lenni. Ez a kutyus örökké játékos. Öreg korára is ugyan olyan játékos marad, mint egy kölyökkutya. Kutyákkal is jól kijön, a gyerekekkel szemben jóindulatú és barátságos. A havanese mozgása vidám, könnyű, és rugalmas. Egy igazi örökmozgó.

A fehér Bichon Havanese szép színét megőrizhetjük egy fehér kutyáknak szánt szuper prémiumtáppal:

Natures Protection fehér kutyáknak

KIK22374-natures-protection-sc-white-dog-adult-small-feher-kutyaknak-17-kg-hellodog-kutyatapok-eu

A Nature’s Protection szuper prémium tápcsalád minden életszakaszra megfelelő ízület védelmet nyújt kutyájának ,glükózamin és kondroitin tartalmával. A taurin tartalma az egészséges szívműködést biztosítja és növeli a fizikai teljesítőképességet.

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.