Csak az én kutyám viselkedik ilyen furán?

Csak az én kutyám viselkedik ilyen furán?

 Csak az én kutyám viselkedik ilyen furán-gyakran feltesszük a kérdést. De mit is jelentenek az alábbi viselkedés formák?

Rázás

Ha vizes lesz a kutya megrázza magát, de nyalogatással is eltávolítja magáról. A kutya a testrázást mindig a fejnél vagy lejjebb a vállaknál kezdi. Ha például a farka vizes, akkor is elöl kezdi a testrázást.

A fej önálló megrázására főként olyankor kerül sor, ha a kutyának valamilyen fülbetegsége van vagy valami irritálja a fülét. Ez a mozgás nem terjed hátrafelé; tisztán fej- és fülrázásból áll. Az ilyenfajta rázást rendszerint az előzi meg, hogy a kutya a fejét fél oldalra, nyakát pedig enyhén lefelé tartja. használjunk fültisztító folyadékot a megelőzés érdekében: Héry fültisztító zselé

“Általános testrázásra” a szőrzet megnedvesedésén kívül más alkalmakkor is sor kerülhet. Az a kutya, amelyik a szabadban tartózkodott, ha melegebb helyre vonul, egy ideig rázogatja magát. Ugyanilyen “komplett” testrázást vált ki, ha a kutya hátára idegen tárgy kerül. De megrázza magát alvás után vagy ha valamilyen jelentős esemény – például sétálás, étkezés stb. – előtt áll. Ez figyelem felkeltés vagy társaival való tudatás céljából teszi.

dog-shakes-itself-750625__180

Vakarás

A kutya nyakát, mellkasát, hasát, és oldalát kizárólag hátulsó lábaival vakarja. Azokat a testrészeket pedig, amelyek a hátulsó lábak számára hozzáférhetetlenek – például a bolhászkodás vagy viszketés során – , metszőfogaival apró, gyors harapásokkal elégíti ki, s ehhez gyakran nyalogatás is hozzájárulhat. Mellső lábaival képes kidörzsölni a földet az orrából, vagy fejszőrzetéből, azokra a gyors vakaró mozdulatokra azonban, amelyeket hátulsó lábaival végez, mellső lábaival nem képes.

Fűevés

A fűevés feltehetően olyan tevékenység, amelyet valamilyen gyomorirritáció vált ki, habár teljesen egészséges kutyák is ehetnek füvet. Gyakori, hogy néhány óra elteltével kihányja a megevett füvet és azzal együtt a gyomor egyéb tartalmát.

bedlington-terrier-76571__180

Gyakran eszik füvet a kutyád,itt a segítség!

RINTI GREEN PLUS

Nyújtózkodás

A kutya, ha aludt, vagy hosszabb időn át kényelmesen feküdt, felkeléskor nyújtózkodik. Ez a tevékenység abból áll, hogy mellső lábait előre, a hátulsókat pedig hátrafelé nyújtja – és közben hátulsó lábaival apró lépésféléket tesz. Ilyenkor a gyakran ásít, bár ez még nem pontosan tisztázott, de valószínűleg célja, hogy élénkítse a vérkeringést az izmokban, amelyek egy bizonyos időn át ernyedt állapotban voltak.

Ásítás

Amikor a kutya észreveszi, hogy valami kellemes dolog van készülőben, gyakran hatalmasokat ásít, s ugyanakkor hosszú, rendszerint emelkedő hangot hallat. Az ilyenfajta ásítás ugyanolyan – várakozást kifejező – előlegező cselekvés, mint a testrázás. Egyfajta előkészület az erősebb fizikai igénybevételre, s a kutya mély lélegzése javítja tüdejének oxigénellátását. De ásít a kutya idegességében, illetve  amikor frusztrált, például ha játékból farkasszemet nézünk vele.

dog-1000138__180

 

Fetrengés

Fetrengeni lócitromban, ürülékben,elhullott állatban jó dolog kutyának, és bosszantó és undorító a gazdinak. De mért is csinálja?A kutyám fura viselkedési között a legundibb, főleg mikor fürdetni kell. Két ösztön vezérli: a vadászat és az agresszió.

Ha vadászati célja van, akkor a saját szagát fedi el a bűzzel, ha pedig agresszió, akkor pedig felerősíteni akarja a szagát. És persze ha a kényelmes erdei esti séta alkalmával egyiket sem tapasztaljuk, akkor ez a fentiek megmaradt ösztöne melyet igen nehéz levetkőzni. Fürdetéshez használjunk szagtalanító sampont: Biogance Odour Control Shampoo – szagsemlegesítő sampon 

bgoc1l-biogance-odour-control-shampoo-szagsemlegesito-sampon-kutyaknak-1-liter-hellodog-kutyatapok-eu

 

 

 

www.hellodog.hu

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.