Mi a különbség a kölyök és a felnőtt kutyatáp között

Mi a különbség a kölyök és a felnőtt kutyatáp között

Mi a különbség a kölyök és a felnőtt kutyatáp között

Tudtad-e, hogy mi a különbség a kölyök és a felnőtt táp között?

Néha egyáltalán nincs különbség. Sok táp van a piacon, mely minden életszakaszra szól (ún.”for All life-stages). Az alábbi periódusokat különböztetjük meg:

  • növekedési-kölykök
  • gesztációs-vemhes szukák
  • laktációs-kölykeit nevelő szukák
  •  fenntartó-mindenki más

Mégis célszerűbb kölyök formulát etetni a kölykökkel, felnőttet a felnőttel és seniort az idős kutyával. Nem beszélve arról, hogy általában a zsákokon nincsen feltüntetve a kölyökkutyák etetési utasítása, hacsak a táp nem kölyök formula.
Kölyök tápok gyakran tartalmaznak DHA-t, mely egy omega-3 zsírsav, ami halolajból kerül kivonásra. Erre a kölyköknek nagy szükségük van az agyuk és látásuk optimális fejlődése céljából.
Kölyök tápok gyakran több fehérjét és zsírt tartalmaznak, mint a normál felnőtt tápok. Ez azért van, mert a kölyköknek magasabb az energiaigényük, mint a felnőtteké. Ha alacsonyabb a fehérje és a zsír tartalom, akkor a kalória tartalom is alacsonyabb. Ez azt jelenti, hogy nagyobb mennyiséget kell etetni, amit a kölyök esetleg nehezebben emészt meg.

Mi a különbség a kölyök és a felnőtt kutyatáp között
A kölyöktápok gyakran tartalmaznak antioxidánst. Ezek nagyon fontosak mind az idős, mind a kölyök kutyák számára. Ennek oka ismét visszavezethető a magasabb kalória bevitelre. A táp metabolizálása során szabad gyökök kerülnek a véráramba. Ezek a szabadgyökök rombolják az egészséges sejteket. Minél több a metabolizált energia, annál több szabad gyök szabadul fel. Az antioxidánsok megtámadják a szabad gyököket, semlegesítik őket és védik az egészséges sejteket.
A kölyök tápok általában kissé jobban emészthetők, mint a felnőtt formulák, így a még kifejletlen emésztőrendszernek könnyebb dolga van.
A kölyköknek több ásványi anyagra van szükségük. Mivel a kölykök lényegesen több tápot esznek, mint a velük egyforma méretű felnőtt kutyák, ezért ezzel a nagyobb mennyiséggel általában fedezik szükségletüket. A kölyök formulák gyakran több kálciumot és foszfort tartalmaznak, mint a felnőtt formulák, mivel a kalória magasabb, az etetett mennyiség kevesebb és a növekedés specifikus szakaszát veszi célba a zsákban lévő táp.
Nem szükséges tehát kölyök formulát etetned kölyök kutyáddal, de mégis nagyon megkönnyíti a dolgodat!

Kölyök kortól idős korig válaszd az egyik legjobb minőségű tápcsaládot kedvenc kutyád etetéséhez.

-gluténmentes-tartósítószer mentes-szója nélkül-színezék mentes-

A Pro Pac Ultimates eledel a legjobb minőségű természetes alapanyagokból készül,friss húsból,gyümölcsből és zöldségből , tartalmazza a megfelelő ásványi anyagokat és vitaminokat.

PRO PAC Ultimates gabonamentes kutyatápok

propacultimete-cikkek-termekajanló

 

www.hellodog.hu

Megosztom