Kutya etetése- A legtöbb kezdő gazdi nem ért a kutyaetetéshez

Kutya etetése- A legtöbb kezdő gazdi nem ért a kutyaetetéshez

kutya etetése- A legtöbb kezdő gazdi nem ért a kutyaetetéshez
-Ne vicceljen már,nekem már több kutyám is volt. A legtöbb esetben ezzel a magabiztos válasszal el is intézik a helyes táplálkozás tényét. A magyar kutyaetetési szokások rendkívül károsak kedvenceink egészségére, derül ki az egyik vezető angol állateledel márka, a Butcher’s Pet Care hazánkban készíttetett kutatásából.

Ha viszont megkérdezzük,hogy mondjon nekünk egy-két olyan kutyatáp márkát ami esetlegesen holisztikus táp, vagy gabonamentes,milyen konzerveket ismer amiben magas a hústartalom!

Sok válaszra ne várjunk.

Önfejűek vagyunk, és konyhamalacként kezeljük a kutyákat. A házi kedvencek igényeinek megfelelő táplálék biztosítása éppúgy a felelős állattartás részét képezi, mint a mozgáslehetőség biztosítása, vagy a betegségek megelőzése– nyilatkozta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.kutya etetése

a-legtobb-kezdo-gazdi-cikkek-termekajanlo-02-hellodog-kutyatapok-eu

kutya etetése- A legtöbb kezdő gazdi nem ért a kutyaetetéshez

Noha a napi többszöri etetés csak egy éves kor alatt indokolt, a kutatás eredményei szerint a kutyatartók többsége (60%) naponta többször is ad kutyájának enni. Többnyire 2-3 alkalommal, de akad, aki ennél többször is.A napi kétszeri etetés elfogadott ha a napi adag 2 felé van osztva.Az ételhez való folyamatos hozzáférés lehetőségét mindössze a megkérdezettek 1,7 százaléka biztosítja kedvence számára.

A kutyatulajdonosok közel háromnegyede (73,9%) állítja, hogy kutyája eledelének kiválasztásakor főként saját tudására támaszkodik. A többiek megközelítően azonos arányban tájékozódnak a kutyaeledel csomagolásáról (13,7%), barátaiktól, ismerőseiktől (12,3%), illetve állatorvosuktól (10,8%). Nagyon kevesen vannak azok, akik egyáltalán nem törődnek ezzel (4,7%).

Mivel kell etetni a kutyát?

Az ebtartók 72,6% százaléka száraz eledelt, 69,4 százaléka pedig ételmaradékot is ad kutyájának. 38,8 százalékuk konzervet, 31,7 százalékuk pedig saját maga által készített ételt is tesz eléjük. Tasakos eledelt mindössze 6,5 százalékuk szokott felhasználni.Az ételmaradékok, és házilag készített ételek azonban többnyire rossz hatással vannak négylábú kedvenceink egészségére. Az emberi táplálékokban fellelhető glutén, illetve gabona- és szójaszármazékok kifejezetten károsak a kutyák számára, és allergiás tünetekhez, megbetegedésekhez és a várható életkor csökkenéséhez vezethetnek.

nd003-naturediet-baranyos-18x390g-hellodog-kutyatapok-eu

Nature Diet főtt készételek minden életkorú és minden méretű kutyáknak, teljes értékű, természetes, fogyasztásra kész eledel, amely tartalmaz minden olyan fontos vitamint és ásványi anyagot, melyre kutyájának szüksége van az optimális egészséghez és jóléthez.

A Rex Alapítvány négylábú lakói kiváló minőségű állateledelt fogyasztanak. A tapasztalatok szerint az igényes táplálás a menhelyi állatoknál is kiemelt jelentőségű, hiszen így alig fordulnak elő emésztőszervi megbetegedések, és a gazdira váró állatok kitűnő kondícióban kerülhetnek új otthonukba. Az örökbefogadás során az alapítvány munkatársai etetési útmutatóval látják el az újdonsült gazdikat.kutya etetése

Ha bizonytalan vagy,ha kutyusod nem megfelelően fejlődik vagy nem jó az emésztése,mindig gond van az etetéssel ,válogat, mindig kérj tanácsot a megfelelő kutyaeledel kiválasztásában szakemberektől.

5595m-hill_s-nature_s-best-puppy-mini-medium-kolyokkutyaknak-kutyatap-12kg-hellodog-kutyatapok-eu

Hill’s szuper prémium kutyatápok kiegyensúlyozott táplálék az optimális egészségért kedvence minden életszakaszában.

ETETÉS
A kutya vacsorája- a legtöbb gazdi nem ért az etetéshez

A magyar kutyaetetési szokások rendkívül károsak kedvenceink egészségére – derül ki az egyik vezető angol állateledel márka, a Butcher’s Pet Care hazánkban készítetett kutatásából. Nagylelkűek, önfejűek vagyunk, és konyhamalacként kezeljük a kutyákat.

A házikedvencek igényeinek megfelelő táplálék biztosítása éppúgy a felelős állattartás részét képezi, mint a mozgáslehetőség biztosítása, vagy a betegségek megelőzése– nyilatkozta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

Noha a napi többszöri etetés csak egy éves kor alatt indokolt, a kutatás eredményei szerint a kutyatartók többsége (60%) naponta többször is ad kutyájának enni. Többnyire 2-3 alkalommal, de akad, aki ennél többször is. Az ételhez való folyamatos hozzáférés lehetőségét mindössze a megkérdezettek 1,7 százaléka biztosítja kedvence számára.

A kutyatulajdonosok közel háromnegyede (73,9%) állítja, hogy kutyája eledelének kiválasztásakor főként saját tudására támaszkodik. A többiek megközelítően azonos arányban tájékozódnak a kutyaeledel csomagolásáról (13,7%), barátaiktól, ismerőseiktől (12,3%), illetve állatorvosuktól (10,8%). Nagyon kevesen vannak azok, akik egyáltalán nem törődnek ezzel (4,7%).

Az ebtartók 72,6% százaléka szárazeledelt, 69,4 százaléka pedig ételmaradékot is ad kutyájának. 38,8 százalékuk konzervet, 31,7 százalékuk pedig saját maga által készített ételt is tesz eléjük. Tasakos eledelt mindössze 6,5 százalékuk szokott felhasználni.

Az ételmaradékok, és házilag készített ételek azonban többnyire rossz hatással vannak négylábú kedvenceink egészségére. Az emberi táplálékokban fellelhető glutén, illetve gabona- és szójaszármazékok kifejezetten károsak a kutyák számára, és allergiás tünetekhez, megbetegedésekhez és a várható életkor csökkenéséhez vezethetnek.

A Rex Alapítvány négylábú lakói kiváló minőségű állateledelt fogyasztanak. A tapasztalatok szerint az igényes táplálás a menhelyi állatoknál is kiemelt jelentőségű, hiszen így alig fordulnak elő emésztőszervi megbetegedések, és a gazdira váró állatok kitűnő kondícióban kerülhetnek új otthonukba. Az örökbefogadás során az alapítvány munkatársai etetési útmutatóval látják el az újdonsült gazdikat.
A kutatást a Butcher’s Pet Care megbízásából a TÁRKI készítette 2011 októberében a felnőtt (a 18 éves és idősebb, állandó lakcímmel rendelkező, nem intézményes háztartásban élő) magyarországi lakosság körében. A kutatás omnibuszos adatfelvétellel, 1011 fő személyes kikérdezésével történt.kutya etetése

 

Kérj Tanácsot mielőtt rosszul választasz,és kutyusod látja kárát!

www.hellodog.hu

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.