Kutyáknak is Minera-Béres-cseppet

Kutyáknak is Minera-Béres-cseppet

 

Mindenkinek Béres Cseppet?

Kutyáknak is Minera-Béres-cseppet

Mindannyian ismerjük a béres cseppek jótékony hatását a humán gyógyászatban.

De nézzük meg az állatgyógyászatban is,mit tudnak nyújtani kutyáinknak és macskáink részére.

Jó hírünk van: a Béres Rt. kutyák és macskák számára is kifejlesztett és gyárt Béres cseppet.

 

Minera cseppek kutyáknak és Minera cseppek macskáknak,néven.

minera-cseppek-kutyaknak

Az alábbi beszámolót Dr. Csúz Andrea, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának titkára írta, saját tapasztalatai alapján.

Sok éven át a kisállat praxisban dolgoztam, így egyre többször találkoztam olyan esetekkel, amikor nem lehetett konkrét betegséget megállapítani, de a kutya vagy macska mégsem volt olyan, mint korábban: nem volt olyan jó az étvágya, fénytelenné vált a szőre, esetleg fogyott, kedvetlenebb lett. Egyre több az idősödő állat, és egyre több az ezzel járó idült probléma (mozgásszervi, keringési, vese, máj). Sajnos a daganatos betegségek sem kerülik a kedvenceinket. Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy a műtéten vagy betegségen átesett állatok minél hamarabb felépüljenek.

 

Ilyenkor egy immunerősítő készítmény sokat segíthet. De melyiket válasszam, hiszen számtalan elérhető van a piacon? Így elindultam „a kályhától”. Ahhoz, hogy jól működjön a szervezet, az anyagcsere-folyamatok élénkítése és ennek a harmonikus szabályozása szükséges. Az enzimek feladata tehát kulcsfontosságú. Az enzimek felépítéséhez meg a nyomelemek nélkülözhetetlenek.

 

Sajnos a táplálékkal már nem kapjuk meg azt a mennyiséget ezekből a létfontosságú elemekből, amire szüksége lenne a szervezetnek. Az intenzívvé váló növénytermesztés (főleg a műtrágyázás, a talaj egyoldalú nyomelem pótlása) kilúgozta a termőföldből a nagyon kis mennyiségben jelen lévő, de mégis nélkülözhetetlen fémionokat. Hiába táplálkozunk egészségesen, olyan helyzetben, amikor fokozott terhelésnek vagyunk kitéve (stressz, betegség), akkor a hétköznapi szükséglet nem elegendő. Ugyanakkor fontos, hogy megfelelő egyensúlyban jussunk hozzájuk, hiszen az arányában legkisebb mennyiségben bevitt nyomelem korlátozza a többi bevitt felszívódását is.

 

Alaposan megvizsgálva a nyomelem pótlására forgalmazott termékeket, kiemelkedett a választékból a Béres Rt. Minera cseppje. Olyan mikroelemeket is tartalmaz, melyeket más táplálék-kiegészítőben – sőt, a fajnak megfelelően vitaminozott, mineralizált tápokban sem – lehet megtalálni: ezek a bór, molibdén, vanádium, króm. Előnye még, hogy folyékony, és ez nem csak a könnyebb beadást segíti, de a segédanyagként jelen lévő szerves savak a hatékonyabb felszívódást is biztosítják.

 

Kutyáknak is Minera-Béres-cseppet? Tapasztalataim szerint nagyon jó étvágyjavító. Néhány hetes adagolás után már szemmel láthatóan javult azon kutyák állapota, amik nem voltak diagnosztizálhatóan betegek, de mégsem „csattantak ki az egészségtől”. Idős, vagy idült szervi betegségben szenvedőknél tudott javítani az életminőségen. (Természetesen emellett a diagnózisnak megfelelő oki terápiát is megkapták az állatok.) Mivel általánosan javítja, élénkíti az anyagcserét, ezért az egészséges kedvenceknél is javasolhatjuk: megfelelő takarmányozás mellett is jótékonyan hat a vemhes, szoptató állatokra, munkakutyákra, de a kiállítások előtti „szőrkondicionálásra” is javasolhatunk egy-egy kúrát.

minera-csepp1

 

Forrás:Dr. Csúz Andrea
Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának titkára

www.hellodog.hu- Kutyáknak is Minera-Béres-cseppet

Megosztom