Német vadászterrier-Jagd terrier

Német vadászterrier-Jagd terrier

A Jagd terriert kifejezetten vadászatra tenyésztették, a vadászszenvedély az ösztöneikben van. Rókavadászatra és vaddisznóhajtásra használták. Rendkívül jó nyomkövető.
Nagyon jól tartható otthoni körülmények között, akár gyermekes családokban is.

Német vadászterrier-Jagd terrier

Eredete: Német fajta. Az 1930-as évek táján tenyésztették ki a foxterrier, az angol fekete-vörös szálkás szőrű terrier és más angol terrierek segítségével. Viszonylag fiatal fajta, először az 1910-es években merült fel egy fáradhatatlan és jobb szimatú fajta kitenyésztése. A teljesen fekete foxterrier, az Old English terrier ) és a drótszőrű Welsh terrier keresztezéséből sikerült létrehozni egy rendkívüli teherbírású, állandóan mozgásban lévő, erős felépítésű, de kistestű kutyát.

Leírása: Nem túl vonzó küllemű, de jó felépítésű, kutya. Feje viszonylag nagy, erőteljes. Szeme sötétbarna, füle V alakú, előrebicsakló. Háta feszes, egyenes, ágyéka széles, mellkasa széles és mély, hasa felhúzott. Végtagjai viszonylag rövidek, erős csontozatúak, izmosak. Szőrzete sűrű, durva, szálkás. Színe fekete (vörös vagy barna szegéllyel), vörös, ill. sárgásvörös. Marmagasság: 33-40 cm. Testtömeg: 7-12 kg. Táplálékigény: 700 g/nap. Alomszám: 4-6 kölyök. Várható élettartam: 12-14 év. Edzett, igénytelen fajta.

Alkalmazása: Mindenes vadászkutya; földalatti és föld feletti munkára egyaránt jó. A kiszemelt zsákmányt rejtekhelyére, odújába is követi. Jó vízi vadász. Felkutatja és elhozza a vadat. Kitűnő házőrző. Hűséges társ, de lakásba nem ajánlott. Makacs, konok természete miatt nagyon hamar el kell kezdeni a kiképzését, ha vadászatra szeretnénk nevelni, különben nehezen hívható vissza. Hatalmas mókamester, a labdázást, apportot soha nem unja meg,és cipőink ,papucsaink még idősebb korában is veszélyben vannak előtte.

Német vadászterrier-Jagd terrier

Sportmix Wholesomes és Sportmix kiváló prémium minőségű kutyatápok a hellodog webshopban

Sportmix Wholesomes és Sportmix kiváló prémium minőségű kutyatápok. AAFCO által bevizsgált tartósítószer mentes kutyatáp család minden életszakaszra egészséges táplálást biztosítanak kutyáknak.  A gondosan összeállított alapanyagoknak köszönhetően optimális táplálást biztosítanak. Bárányhús-barna rizzsel kutyaeledelek allergiás érzékeny kutyáknak is megfelelő etetést biztosítanak. Sportkutyák,munkakutyáknak,aktívabb kutyák számára is .

www.hellodog.hu

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.