Papillon

A papillon szó franciául pillangót jelent, a neve igazából a fajta egyedi felálló, szárnyszerű füleiből adódik, de akár a papillon társaságkedvelő személyiségére is utalhat. Pillangószerű szépsége és fesztelen barátkozó természete tette kedvenc társsá a papillont az elmúlt 600 évben.

Eredete: Származási országuk: Belgium/Franciaország. Ilyen kiskutyái volt III. Henrik francia királynak, aki  annyira szerette a papillonjait, hogy magával vitte a tanácsülésekre. Marie Antoinette királynőnek szintén voltak kiskutyái, guillotine általi halála után több kutyáját is tovább gondozták a párizsi házában, a ház következésképpen a papillonok házaként (The House of PAPILLONs) ismert. Az eredeti papillonoknaknagyobb és alacsonyabban levő fülük volt, mint a modern társaiknak, valószínű őseikre emlékeztetve, a toy spánielre. Amint az álló fülű kutyák egyre népszerűbbekké váltak a lelógó fülű fajtának a Phalene (molylepke) nevet adták. Az AKC által mind a két fajta fülű kutya elfogadott és egy alomban mind a két fajta jelen lehet.

Papillon Kinézete: A fajtastandard szerint a papillon  finomcsontozatú, kecses 20 – 28 cm magas kutya, amelynek súlya 1.3 – 2.7 kg, a szőrzete selymes, kecsesen hullámos és bármilyen színű lehet fehérrel kombinálva. A füleinek és a szemét körülvevő szőrzetnek színesnek kell lennie, nem fehér, mert az ilyen helyen található fehérséget a siketséggel kötik össze. A fejen végighúzódó fehér sávot, a fehér pofát és a fejen levő szimmetrikus foltokat szeretik. Színe: a fehér alapon minden szín megengedett, a törzsön a fehér az uralkodó, a fej pedig inkább színes fehér arcfolttal. Súlya: 2,5 kg-ig vagy 2,5-4,5 kg között. Minimális súlya: 1,5 kg. Két változatát ismerik: az álló és a lelógó fülűt. Hosszú, selymes szőre van. A pekingi palotakutyához hasonló. Lábain és fején a szőr rövid, teste egyéb részein hosszú. Feje gömbölyű, koponyája boltozatos, arcorri része elhegyesedő. Szeme nagy, értelmes tekintetű. Orrtükre fekete. Fülét hosszú szőr borítja. Nyaka közepesen hosszú. A szőrzet a nyakán és a vállán gallért alkot. Háta egyenes. Mellkasa mély, alsó részét hosszú és dús szőr borítja. Hasa felhúzott. Mellső lábai egyenesek, párhuzamosak, hátsó részükön a szőr kis zászlószerű. Hátsó lábai izmosak. Mancsa boltozatos.

papillon-kutyatapok-eu

Papillon kiskutya

Etetés:  Válasszunk részükre jó minőségű kutyatápot a Hill’s szuper prémium tápcsalád megfelelő.

Kölyök kutya táp: Hill`s SP Canine puppy mini chicken kifejezetten kistestű fajták kölyökkutyái számára kifejlesztett.Tökéletesen kiegyensúlyozott táplálék az erős immunrendszerért és a mozgékonyságért klinikailag bizonyított hatású antioxidánsokkal és halolajból nyert DHA-val a kisebb falatokat kedvelő kölyökkutyák részére.

Felnőtt kutya táp: Hill`s SP Canine adult healthy mobility mini kifejezetten a kisebb tápszemeket kedvelő kutyáknak készült az aktív mozgékonyságért, valamint az egészséges ízületekért. Hozzáadott omega-3 zsírsavakat és klinikailag bizonyított hatású antioxidánsokat tartalmaz.

8088m-hill_s-sp-canine-adult-healthy-mobility-mini-with-chicken-3kg-kutyatap-hellodog-kutyatapok-eu

Hill’s kutyatáp

A Papillon jelleme: Gyengéd, barátságos, játékos és eleven. Nagyon értelmesek, szívesen tanulnak, és általában engedelmesek is. Nagyon szeretnek a gazdájuk és a családjuk közelében lenni, kifutóban való tartásra alkalmatlanok. Nem szeretik, ha egyedül hagyják őket, de ez nem is szükséges, hiszen kis méretűek és remek az alkalmazkodókészségük. A városi lakásban és a vidéki gazdaságban egyaránt jól érzik magukat. Ha veszélyt éreznek vagy valami szokatlan zajt hallanak, rögtön ugatni kezdenek. A papillon kifejezetten luxus kutya. Élénk értelmes, nagyon ragaszkodó kis kutya. Hívei, tenyésztői nagyon dicsérik: többnyire jogosan: valóban kedves, kellemes ebecske.

Szőrzet ápolás: Noha hosszú szőrzetük talán más benyomást kelt, ezek a kutyák valójában nem sok ápolást igényelnek. Szőrük nem hajlamos a gubancolódásra, ezért elég hetente egyszer átkefélni egy fémsörtéjű kefével, s a hallójáratokat is meg kell tisztítani a kihullott szőrtől. A lábujjak elülső részei közt növő szőrt nem szabad levágni, mivel a mancsok így hosszabbnak látszanak – és ez a két fajta jellegzetes vonásai közé tartozik.

FOOLEE SZŐR ELTÁVOLÍTÓ KEFE Foolee professzionális aljszőr és elhalt szőr eltávolító kisállatok, kutyák, macskák és lovak részére. Alkalmazható minden típusú szőrzetre, fájdalommentesen távolítja el az aljszőrzetet, extra erős, ergonomikus markolattal, cserélhető acél pengével.

foarts-foolee-szoreltavolito-kefe-kutya-macska-1db-hellodog-kutyatapok-eu

Foolee kefe

King of Dog kutyatáska-  Pihenőhely házi kedvencek részére. Anyaga: textil bevonatú, poliészter töltettel Mérete: 17x26x36cm. Kiváló minőségű kutyafelszerelés.

Kutyahordozó táska King Of Dogs bézs 17x26x36 cm

Kutyahordozó táska King Of Dogs bézs

 

Forrás:hellodog.hu,kutyatár,wiki

Megosztom