Rodéziai Ridgeback-Oroszlánkutya

Rodéziai Ridgeback-Oroszlánkutya

Jelenleg a Rodéziai Ridgeback az egyetlen bejegyzett Dél-Afrikából származó őshonos fajta. Az afrikai oroszlánkutya Zimbabwe állam területéről származik. Ültetvényeket, településeket, szafarik sátortáborait kellett őriznie az afrikai éjszakában, valamint ragadozó nagyvadakat kellett elriasztania. Ha kellett, harcba is szállt, és gyakran győzedelmeskedett, innen kapta nevét: oroszlánkutya.

Eredete:

Ősi kutyafajta, amely már az i. e. 2500 tájáról származó ókori egyiptomi falfestményeken megjelenik. A későbbiekben a föniciai hajósok is megkedvelték és vitték magukkal néhány példányt hajó útjaik során. Így került el a fajta Délkelet-Ázsiába, ahol a helyi kutyafajtákkal keveredve kialakult belőle a thai ridgeback. Sokáig vadon élő, falkában kóborló, embert kerülő fajta volt, amit később dél-afrikai telepesek háziasítottak.

Küllem:

Termetes, izmos kutya. Feje háromszög alakú, keskeny, melyet nagy lógó fülei kereteznek. Végtagjai egyenesek, erősek. Nagyon jó futó, farkát lelógatva tartja. Sárgás-vöröses szőrzetének különlegessége a gerinc vonalán afartól egészen a fejig húzódó szőrbarázda, amely a testszőrzettel ellentétesen nő. Színe sárgásvörös.

rodeziai-ridgeback-kutyatar-mania-01-hellodog-kutyatapok-eu

Rodéziai Ridgeback-Oroszlánkutya

Megosztom