Sokan mondják,Csak egy kutya…

Kutyák Yoda-Ani-Cavalier

Sokan mondják,Csak egy kutya…

Sokan mondják,Csak egy kutya…

Tényleg az,de nekünk többet jelent ennél a szónál!

Az alábbi sorokat már régóta őrzöm, egy külföldi blogon olvastam forrás és szerző megjelölése nélkül. Néha előkerül és újra elolvasom. Azt hiszem tökéletesen összefoglalja a kutya-gazdi kapcsolatot. Azt amit mások nem értenek. Ami előtt a “kutyátlanok” értetlenül állnak. Talán ha ők is elolvassák, megértik…

“Többször hallottam már emberektől: ugyan már, ez csak egy kutya. Vagy: túl sok pénzt költesz rá, ez csak egy kutya. Egyszerűen nem értik a távolságokat, amiket megteszek miatta, a vele eltöltött időt és a ráköltött pénzt, hiszen ő “csak egy kutya”.

csak egy kutya

Minden jog fenntartva Málovics és Tsa.Kft

Sokan mondják,Csak egy kutya…

A legszebb pillanataim közül sokat ez a “csak egy kutya” szerzett nekem. Sok-sok órám telt el úgy, hogy a társaságom “csak egy kutya” volt, és soha nem éreztem magam egyedül. A legszomorúbb pillanataim közül is sokat ez a “csak egy kutya” osztott meg velem. Ezeket a sötét napokat, ennek a “csak egy kutyának” az érintése segített átvészelni.

Ha te is azt gondolod, hogy ő “csak egy kutya”, akkor talán pontosan így érted azt is, hogy “csak egy barát”, “csak egy naplemente” vagy “csak egy ígéret”.

A “csak egy kutyától” én olyan barátságot kaptam, amelynek lényege az abszolút bizalom és a tiszta, féktelen öröm. A “csak egy kutya” tanított meg a türelemre és az együttérzésre, amitől jobb ember lettem.

Nekem, és a hozzám hasonló embereknek ő nem “csak egy kutya”. Ő a megtestesítője a múlt kedves emlékeinek, a jelen örömteli pillanatainak. Ez a “csak egy kutya” kihozza belőlem a jót és eltereli magamról és a napi gondokról a figyelmet. Ő mindig velem lesz, tudom. Feltételek nélkül. Remélem az emberek egyszer megértik, hogy ő nem “csak egy kutya”. Ő az aki emberséget ad nekem és megvéd attól, hogy “csak egy ember” legyek.

Ha legközelebb azt hallod, hogy “csak egy kutya”, mosolyogj, mert ők csak nem értik .

kutya és gyerek

Kutya és gyerek

Sokan mondják,Csak egy kutya…

Aki olvasta Petőfi János vitézét, tudhatja, mekkora érték a parasztembernek a jószág. Kukorica Jancsit nevelőapja elzavarta a háztól, mikor a fiú hagyta a nyájat elkóborolni a mezőn. Szegény, szegény Jancsi! Ha már a szerelem ennyire lefoglalta a gondolatait, legalább egy kutyát tartott volna! Egy jó terelőkutya figyelt volna a juhokra, míg ő Iluskával enyelgett.

Kutyát nevelni a látszat ellenére nehéz feladat. Aki arra vállalkozik, hogy megosztja életterét egy négylábúval, az nagy felelősséget vállal. Rengeteg időt és fáradtságot, koncentrációt és felelősséget igényel. Ha nem tartunk be bizonyos szabályokat, akkor pedig felesleges költségeket is!DE megéri. A leghűségesebb társad és barátod lesz, aki minden utadon elkísér és soha nem hagy cserben. HA betartod az együttélés szabályait.

Hellodog-Webshop-Yoda-Cavalier King Charles Spániel-kutyatapok-eu

Minden jog fenntartva Málovics és Tsa. Kft.

Prémium Állateledel Webáruház – Kutyatápok, Macskatápok
Kutya kellékek, Kutyatáp, Kutyaeledel, Macskatáp, Macskaeledel
Kutya nyakörv, Kutya hám, Kutya póráz, Kutyafelszerelések, Kutyaruha

www.hellodog.hu

 

Megosztom