Te,hogyan gondozod a kutyád hőségben?

Te,hogyan gondozod a kutyád hőségben?

A 28-30 fok fölötti nyári meleg kedvenceinket is megviseli. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket, ötleteket, hogy könnyebbé tehessük számukra a kánikulát.

A kánikulában a legfontosabb az állatok megfelelő hűtése!

Az állatoknál is változó,hogyan bírják a forróságot. A legtöbb estben már a 25 fok feletti hőmérséklet is meleg számukra.Mivel általános testhőmérsékletük magas (38 fok körül) elképzelhető,hogy nehezen viselik a forróságot.

1. Ha a kutya szereti a vizet, akkor nyugodtan vigyük el úszni. Ha nincs a közelben olyan strand, ahova beengednék a kutyákat, akkor a házi megoldás is megteszi, fürdessük meg az udvarban, locsoljuk le slaggal. Ha háziállatunk nem kifejezetten vízimádó, akkor terítsünk rá egy nedves törölköző, vagy óvatosan vizezzük be a szügyét és a lábait.

2. Ha a kutyát udvarban tartjuk, nagyon figyeljünk, hogy legyen árnyékos helye, ahova behúzódhat hűsölni. Elegendő vizet is készítsünk neki, és cseréljük gyakran, ne hagyjuk felmelegedni .

3. Ha sétálni visszük, kerüljük a déli órákat és az aszfaltot. Válasszunk inkább parkot vagy egy erdei túraútvonalat az árnyas fák alatt. Kánikulában azonban érdemesebb hanyagolni a mozgást, mert nagyon megterheli a kutyák szívét és keringését.

Kerüld a forró aszfaltot,betonfelületeket a sétáknál!

 

 cikkek-termékajánló-séta-kutyagondozása-hőségben1-hellodog-webshop-kutyatapok

Tappancsok égési sérülése!

4. A hosszú szőrű kutyákat szabadítsuk meg bundájuktól, vágassunk nekik rövidebb frizurát. Ha viszont ragaszkodunk a hosszú bundához, akkor már az is segíthet, ha a forró napokon többször átfésüljük a kutyák szőrét.

5. Térjünk el a szokásos etetéstől, kapjon a kutya többször kisebb adagot enni. A melegben a nagy adag kaja emésztése is megterheli a szervezetét.

cikkek-termékajánló-kutyagondozása-hőségben-hellodog-webshop-kutyatapok33-500x302

 

6. Kerüljük az autózást! A klíma és a lehúzott ablakon beáramló levegő könnyen szemgyulladást okozhat kedvencünknek. Az állatot semmi esetre se hagyjuk a parkoló autóban. A kocsiban felmelegedett levegő miatt a kutyák nem tudják lehűteni magukat lihegéssel, izzadni pedig nem tudnak, így hőgutát kaphatnak.A nagyobb megterhelő intenzív mozgás is gyorsan felhevíti, ezért ebben az időszakban kerüljük a megterhelő mozgással járó feladatokat,főleg munka és sport kutyáknál.

A hőguta tünetei kutyáknál: az átlagosnál szaporább lihegés, üveges szem, tág pupillák, besűrűsödött nyál, sötétpiros nyelv, hányás, hasmenés..
 cikkek-termékajánló-kutyagondozása-hőségben-hellodog-webshop-kutyatapok3-500x302
Azonnal hűteni kell az állatott és fordulj a legközelebbi állatorvoshoz!
Hellodog-Webshop
 

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.