Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

A yorkshire terrier (röviden: “yorkie”) egy kutyafajta, a terrierek fajtacsoportjához tartozik, ezen belül a Toy terrier szekcióba. Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier.

A terrierek fajtacsoportjához tartozik, ezen belül a Toy terrier szekcióba. Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier. A kiállítások népszerű és látványos sztárja.Merész és vállalkozó kedvű, alaptermészetéből nem hiányzik azonban a makacsság sem.

Eredete:

A fajtát az észak-angliai Yorkshire-ben tenyésztették ki a 19. században a skótok a textilüzletekben való egerészéshez, mivel egy nagyobb kutya lába alatt könnyen átszaladt az egér, így egy olyan fajtát kellett kitenyészteni, ami kicsi, de ugyanúgy van akaratereje. Több kutyafajtából tenyésztették ki.

Viselkedés:

A yorkshire terrier mindenhol jól érzi magát, akár lakásban, akár házban is. Nagyon jó jelzőkutya és az ősei tulajdonságai közül a vadászösztönt még máig megőrizte és képes kisebb emlősökre vadászni. Sem emberektől, sem nagy kutyáktól nem tart. A gazdáját nagyon szereti és a családtagjaihoz nagyon ragaszkodik, de az idegenekkel szemben nem barátságos kutya. A macskákkal nincsen barátságban, csak abban az esetben jönnek ki egymással, ha együtt nevelkedtek. A yorkshire terrier vakmerő házőrző és néha a fogait is képes használni idegenekkel szemben! Ez egy valódi terrier és hiába kicsi kutya, de erős.

Megjelenés:

Hosszú szőrű terrier, a szőrzet nagyon sima és a test két oldalán egyenletesen lelóg. A választék az orrtól a farok végéig terjed.Nagyon tömör (kompakt) és elegáns, egyenes testtartású, jelentőségteljes a kisugárzása.

A testen mérsékelten hosszú, tökéletesen egyenes (nem hullámos), fényes, selymes szerkezetű, nem gyapjas. A fejen hosszú, arany tan-színû, mélyebb árnyalatú a fej két oldalán, a gyökerénél és az orron, ahol nagyon hosszú. A fej szőrzetének tan színe semmiképpen nem terjedhet ki a nyakra, a sötét vagy kormos színű szőrzet nem keveredhet a tan-színűvel. Szőre mindennapos gondozást igényel. Nem hullatja a szőrzetét.

 

Yorkshire Terrier

Sampon és balzsam a gondos szőrápoláshoz: Biogance Long coat shampoo – hosszú szőrű kutyáknak és macskáknak 

A kis ölebeket előszeretettel parfümözik,válasszunk saját parfümünkhöz harmonizáló illatot!

Táplálék:

A megfelelő táplálék fontos számukra,válasszunk kis szemű tápot amit könnyen meg tud rágni!

Kölyökkorban>>Trainer Natural puppy&junior mini-kistermetű kölyök kutyának

Felnőtteknek>>Trainer Natural adult mini beef, rice and ginseng-kisméretű felnőtt kutyáknak

Idős kutyáknak>> Trainer Natural senior mini-idős kutyáknak

Vagy válasszunk részükre fajtatápot!

Betegségei:Nincsenek jellemző fajtabetegségei, csak a térde hajlamos néha kifordulni, tehát a rendszeres állatorvosi vizsgálat során mindig ellenőriztessük lábait, de szemét és máját is, mivel ezek a yorkie legérzékenyebb pontjai.

Válasszunk kedvencünknek egy szép nyakörvet,hámot vagy pórázt,a yorkit megéri “öltöztetni”,szépségét kiemeli egy jól választott kiegészítő.

 

Forrás: wiki,arcanum adatbázis,
www.hellodog.hu

Megosztom


Tápválasztó Kutyáknak-Macskáknak

Kérj ajánlást kedvencednek az ideális táplálékról!

Név *

Email cím *

Fajta, életkor, aktivitás, érzékenység, allergia? *

Választok Tápminőséget *
Holisztikus SzáraztápGabonamentes SzáraztápSzuper Prémium SzáraztápPrémium Száraztáp

A * jelölt részek kitöltése kötelező.